Kürzlich haben die 3 hungry tummies ihr tolles Rezept für Gung Phat Pong Gari (gebratene Garnelen in Currypulver) veröffentlicht. Das möchte ich nächste Woche nachkochen, und dafür habe ich heute schon mal ein Currypulver fabriziert.
Dieses Gericht gibt es in Thailand meist mit Krebsen, und leider kann ich diese Dinger nicht so salonfähig essen. Garnelen sind eine tolle Alternative!
Recently, the 3 hungry tummies published their great recipe for Gung Phat Pong Gari (fried prawns in curry powder). I would like to cook this dish next week, and today I have already prepared the curry powder.
In Thailand, this dish is usually served with crabs, and unfortunately I am not very good in eating them in an elegant way. Therefore, prawns are a very good option!
Phong Kari
Thai - Currypulver selbst gemacht
2 TL Gewürznelken
5 cm Zimt, ganz
2 TL Fenchelsamen
4 Lorbeerblätter
2 EL Kreuzkümmel
5 EL Koriander
2 TL Kurkuma, gemahlen
2 TL Paprikapulver, rosenscharfes, oder mehr
1 TL Chilies, gemahlen
Die ersten 6 Zutaten in eine Pfanne geben. Ohne Zugabe von Fett bei mittlerer Temperatur etwa 4 Min. unter Rühren rösten, bis die Mischung duftet. Abkühlen lassen und dann in einer Mühle fein mahlen, die restlichen Zutaten zugeben und gut mischen. In Gläser füllen.
Gutes Gelingen!
Phong Kari – Thai curry powder
2 tsp cloves
5 cm cinnamon, whole
2 tsp fennel seeds
4 bay leaves
2 tablespoons cumin
5 tbsp coriander
2 tsp turmeric powder
2 tsp paprika, hot, or more
1 tsp chilies, ground
Put the first 6 ingredients in a pan. Dry fry on medium heat for about 4 minutes, stir, and be careful not to burn the spices. Allow to cool, grind in a grinder, add the remaining ingredients and mix well. Pour into glasses.
Enjoy!
Thank you for the mention :) I will certainly use your recipe for the curry powder next!
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