Sunday, September 6, 2009

Food at a Weekend in Berlin


Mein Schatzie calls me the "Gallopping Esophagus". May be he is right, at least sometimes...

This is a wonderful dish, spaghetti coloured with squid ink. They come with a sauce made from stock, tomatoes, cheese spread, and salmon.

Not only that it's so tasty, it is also very easy and fast to make!


Black Spaghetti with a Creamy Salmon Sauce

2 pieces of salmon, frozen
1 big onion, chopped
1 clove garlic, chopped
1 tbsp tomato puree
4 tbsp tomatoes (package)
4 tbsp cheese spread (like laughing cow)
200 ml sour cream
some vegetable stock
basil leaves, as many as you like, or rocket leaves
200 g black pasta (coloured with squid ink)
salt, pepper
some sugar
1 tbsp oil

Cook pasta.

Fry onions in oil, add tomato puree and roast for a minute. Add some sugar, then garlic and tomatoes from the package. Add some vegetable stock, cover the pot and let cook for a little while. Cut salmon in pieces and add, let it simmer for a few minutes. Add cheese spread and sour cream, season with salt and pepper. Top with basil or rocket leaves and serve on black spaghetti.

Enjoy!



Mein Liebster nennt mich manchmal "Gallopierende Speiseröhre" (eindeutig: klingt besser in Englisch ;). Vielleicht hat er ja Recht, manchmal zumindest.

Das ist ein wunderbares Gericht, Spaghetti mit Tintenfischtinte gefärbt. Dazu gibt es eine Sauce aus Brühe, Tomaten, Schmelzkäse und Lachs.

Das schmeckt nicht nur köstlich, es ist auch ganz einfach und schnell gemacht!


Schwarze Spaghetti mit einer sahnigen Lachssauce

2 Stück Lachs, TK
1 große Zwiebel, gehackt
1 Knoblauchzehe, gehackt
1 TL Tomatenmark
4 EL stückige Tomaten aus dem Tetrapack
4 EL Schmelzkäse
200 ml Sauerrahm
etwas Gemüsebrühe
Salz, Pfeffer
etwas Zucker
1 EL Öl
Baslikumblätter oder Rucolablätter, Menge nach Geschmack
200 g schwarze Spaghetti (mit Tintenfischtinte gefärbt)

Spaghetti kochen.

Zwiebel in Öl anbraten, Tomatenmark zugeben und noch eine Minute mitbraten. Zucker zugeben, dann Knoblauch und die Tomaten. Etwas Gemüsebrühe zugeben, den Topf zudecken und kurz durchziehen lassen. Aufgetauten Lachs in Stücke schneiden und zufügen, für einige Minuten köcheln lassen. Dann Schmelzkäse und saure Sahne zugeben, verrühren, bis alles gut vermischt ist.

Mit Basilikum- oder Rucolablättern bestreuen, mit Tomatenachteln garnieren und auf den schwarzen Spaghetti servieren.

Und nun: Genießen!





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